Alles wat ik moet weten over mijn auto

Autofinanciering

Autoverzekering

Fiscaliteit

Tips en nuttige links

 

Spaargeld of autolening?

U bent van plan om een nieuwe of tweedehandse wagen te kopen en u wilt op een soepele en snelle manier tot 100% van de aankoopprijs lenen? De autolening van Landbouwkrediet biedt de oplossing.

Heeft u genoeg geld opzij gelegd om uw auto contant te betalen? Dan nog loont het de moeite om een financiering te overwegen:

  • U spreidt de aankoopprijs van uw wagen over een gedeelte van de gebruiksduur. Ondertussen houdt u uw resterende geld vrij voor onvoorziene uitgaven. Of u kunt het beleggen zodat het u iets opbrengt.
  • Voor een bescheiden premie kunt u de terugbetaling verzekeren tegen overlijden. Zo hoeven uw gezinsleden de lening niet verder terug te betalen wanneer u iets overkomt.
  • De intresten van uw autolening zijn volledig aftrekbaar als u uw werkelijke bedrijfslasten bewijst aan de fiscus.

Contacteer ons voor een persoonlijke offerte. Extra korting voor Fidelio-klanten!

Let op: geld lenen, kost ook geld. Samen met u berekenen wij de voor u voordeligste oplossing.

Lenen of leasen?

Zelfstandigen, vrije beroepers en vennootschappen hebben de keuze tussen een autolening en een autoleasing.

Bij leasing betaalt u maandelijks aan de leasemaatschappij een huursom vermeerderd met 21% BTW. Aan het einde van de leaseduur betaalt u nog een restwaarde die u vooraf met de leasingmaatschappij bent overeengekomen (bijvoorbeeld: 1% van de oorspronkelijke koopfactuur).

Spreiding in de tijd

Leasing is voornamelijk interessant indien u de betaling van de BTW wil spreiden in de tijd. Bij een lening moet de BTW immers onmiddellijk volledig betaald worden aan de verkoper en het gedeelte aftrekbare BTW kan u niet mee ontlenen.

 

   
   
Crelan-Online.be | Disclaimer | Card Stop