Je geld in 2023: stilte na de storm? - Kantoor Verhofstadt

Je geld in 2023: stilte na de storm?

>> Herbekijk het webinar met economen Geert Noels en Bart Abeloos, moderator Hanne Decoutere <<

Staan we op een keerpunt voor spaarders en beleggers?

Welke opportuniteiten zijn er en met welke risico’s moeten we als spaarder en belegger rekening houden?

De voorbije jaren tuimelden we van de ene stormachtige gebeurtenis in de andere. Zowel de echte wereld als de financiële markten stonden voortdurend onder hoogspanning: de covidpandemie, de torenhoge inflatie, de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne … Genoeg drama om zelfs de koelste kikkers onder ons te doen twijfelen.

Zijn er betere tijden op komst?

De gasten

Geert Noels is oprichter en hoofdeconoom van Econopolis. Hij neemt al jaren als kritisch en begeesterd analist deel aan het publieke debat. Hij is een veelgevraagd spreker in programma’s zoals het Journaal, Ter Zake en Kanaal Z. Zijn ideeën en inzichten schreef hij neer in onder meer Econoshock, Gigantisme en De klimaatschok.

Bart Abeloos, chief economist bij Crelan, houdt zich voornamelijk bezig met beleggingsstrategie en economie. Hij is geïnteresseerd in de psychologie van beleggen en hoe onze hersenen onze financiële beslissingen beïnvloeden.

De onderwerpen

Hoe kan ik mijn geld beschermen tegen de sterke inflatie?

Inflatie was een hele tijd een eerder ’theoretisch’ probleem, tot de pandemie en de oorlog in Oekraïne daar op spectaculaire wijze verandering in hebben gebracht. Zal de torenhoge inflatie aanhouden? En hoe kan ik mijn spaargeld beschermen tegen koopkrachtverlies?

Is de wereld nu echt zo sterk veranderd?

De covidpandemie legde de achilleshiel van onze economie bloot. Aanvoerlijnen stokten of werden onderbroken, met schaarste en hogere prijzen tot gevolg. De pandemie is nu naar de achtergrond verdwenen, maar daar komen diepe geopolitieke breuklijnen voor in de plaats – onder meer tussen de Westerse wereld en Rusland en China. Wordt onze wereld gevaarlijker en onvoorspelbaarder? En hoe bescherm ik mijn beleggingen tegen dit risico?

Halen zwartkijkers meestal hun gelijk?

Pessimisme over de economie, maar bijvoorbeeld ook over het klimaat, is populair en verleidelijk. Toch hebben pessimisten het met hun voorspellingen dikwijls bij het verkeerde eind. Waarom doen de economie en de financiële markten het vaak beter dan verwacht?

Klik hier om de heruitzending van het webinar te bekijken.

24.06.2023

Open icon
Close icon

Contact

Gentse Steenweg 8,
9160 Lokeren
09 339 08 08
Online afspraak maken
Of via Whatsapp (09 339 08 08)

Bank: lokeren.gentsesteenweg@crelan.be
Verzekeringen: info@kantoor-verhofstadt.be
Privacygegevens: katrien@kantoor-verhofstadt.be (DPO)

Openingsuren

Ma:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Di:8u30 – 12u30   16u00 – 18u00
Wo:8u30 – 12u30   op afspraak
Do:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Vr:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Za:9u00 – 12u00 (niet in juli en augustus)

Nieuwsbrief

Maximaal 1 keer per maand relevante info in uw mailbox.