Reisbijstand, een must voor een zorgeloze vakantie - Kantoor Verhofstadt

Reisbijstand, een must voor een zorgeloze vakantie

Wat doet reisbijstand?

Voor de wagen

De bijstand aan voertuigen zorgt voor pechverhelping ter plaatse indien mogelijk of het slepen van het voertuig bij panne of een ongeluk. Sommige verzekeringen stellen ook een vervangingswagen ter beschikking.

De bedoeling is dat u snel en doeltreffend uw weg kan voortzetten zowel in België als in het buitenland, bijvoorbeeld in geval van een ongeval, tanken van verkeerde brandstof, lekke band, platte batterij, elektrisch probleem,… Ofwel lost de pechverhelper het technisch probleem ter plaatse op, ofwel wordt het voertuig weggesleept naar een garage en ontvangt u een vervangingsvoertuig.

Voor de personen

In het buitenland biedt de reisbijstand naast een uitgebreide medische bijstand zeer vaak bovenop de terugbetalingen van de sociale zekerheid de garantie op terugbetaling van de in het buitenland gemaakte medische kosten, net als de medische kosten voor nabehandeling in België van in het buitenland gedekte zorgen.

Reisbijstand is geen annulatieverzekering

Soms is een reis ver op voorhand geboekt. Onvoorziene omstandigheden kunnen altijd nog opduiken voor het vertrek: een ziekte, een overlijden of een geval van overmacht kunnen er soms toe leiden dat u de reis in het buitenland of in België moet annuleren.

De reisannuleringsverzekering beschermt u financieel tegen de kosten van zo’n annulering, die tot 100% van de prijs van de reis kunnen lopen als de annulering kort voor de vertrekdatum gebeurt.

Het is mogelijk om een annulatieverzekering af te sluiten voor één specifieke reis of een jaarpolis waarmee al uw reizen van een volledig jaar verzekerd worden.

Tip: betaal uw reis met uw Visa GOLD kaart van Crelan. Deze reisannulatieverzekering dekt het annuleren of inkorten van uw reis door ziekte, ongeval, overlijden van een familielid, of grote schade aan de woning. Vergoeding tot 5.000 euro.

Actueel: de reis annuleren omdat in het land van bestemming corona is vastgesteld, is niet gedekt door de annuleringsverzekering. Enkel als u of één van uw reisgenoten ziek zou zijn, zal u de annuleringsverzekering kunnen gebruiken.

Hoe reisbijstand gebruiken?

Autopech

Uw wagen laat u in de steek of u heeft een aanrijding? Bel dan naar het bijstandsnummer van uw autoverzekeraar. Dit nummer staat doorgaans vermeld op het verzekeringsbewijs (groene/witte kaart). Zie verder voor het volledige overzicht.

Tip: bewaar de juiste telefoonnummers al in uw GSM.

Medische bijstand

Heeft u een geneesheer nodig wegens ziekte of ongeval in het buitenland, wel/niet opgenomen in een ziekenhuis? Verwittig zowel uw verzekeringsfonds Mutas als uw reisbijstandverzekeraar.

Uw ziekenfonds zal een beperkt deel van de medische kosten terugbetalen. Hoeveel precies en of het land in kwestie onder de dekking valt, is afhankelijk van uw ziekenfonds. Wat het ziekenfonds niet betaalt, zal wel vergoed worden door uw reisbijstandverzekeraar.

Welk telefoonnummer bellen?

In alfabetische volgorde vindt u de contactnummers van de belangrijkste bijstandverzekeraars.

Wat kost een reisbijstand?

De premie hangt af van wat u nodig heeft en welke verzekeringen u vandaag reeds heeft.

Interesse? Contacteer ons.

We wensen u van harte een zorgeloze vakantie toe!

30.03.2022

Open icon
Close icon

Contact

Gentse Steenweg 8,
9160 Lokeren
09 339 08 08
Online afspraak maken
Of via Whatsapp (09 339 08 08)

Bank: lokeren.gentsesteenweg@crelan.be
Verzekeringen: info@kantoor-verhofstadt.be
Privacygegevens: katrien@kantoor-verhofstadt.be (DPO)

Openingsuren

Ma:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Di:8u30 – 12u30   16u00 – 18u00
Wo:8u30 – 12u30   op afspraak
Do:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Vr:8u30 – 12u30   13u30 – 16u30
Za:9u00 – 12u00 (niet in juli en augustus)

Nieuwsbrief

Maximaal 1 keer per maand relevante info in uw mailbox.